baby

 

 

Home
Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsmassage
Babymassage
Cursus op maat
Agenda
Draagdoeken
Veelgestelde vragen
Contact
Links
Algemene voorwaarden & privacy

 

logo Baby Interactielogo Baby Interactie

Baby Interactie

voor Zwangerschapsyoga
en Babymassage

Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe meld ik mij aan?
Als je telefonisch of per email jouw gegevens doorgeeft (naam, adres, uitgerekende datum), dan krijg je een retourmail van Baby Interactie met daarin de gegevens hoe je je kunt aanmelden, zodra je deze mail hebt beantwoord en de betaling van de eerste les hebt voldaan ben je zeker van een plek in de groep. Stuur je het niet binnen de aangegeven tijd terug, dan komt de plek die voor je open gehouden werd weer open voor iemand anders.

Waar worden de cursussen gegeven?
Zwangerschapsyoga:
De zwangerschapsyoga wordt gegeven in het speellokaal van de christelijke basisschool De Kloostertuin. Deze is aan de Boomgaard 1 te Assen (Kloosterveen). 
De privélessen kunnen bij je thuis plaatsvinden (dit tegen een kilometervergoeding van € 0,25 per km als het buiten Kloosterveen is). De privélessen kunnen ook plaatsvinden in de praktijkruimte aan de Taurus 23 te Assen (Kloosterveen).

Babymassage:
De cursussen worden gegeven in de praktijkruimte aan de Taurus 23 te Assen (Kloosterveen).
Ook kan er een cursus verzorgt worden  in de praktijk van Chiropractie Borger aan de Eeserstraat 14 te Borger.
Een eigen cursus met een groep bekenden in de eigen woonplaats (3 tot 5 deelnemende baby's) bij een van de deelnemers thuis. Hiervoor geldt een kilometervergoeding van € 0,25 per km.
Privécursus voor baby's vanaf 1 week aan huis.

Zwangerschapsyoga

Heb je ervaring met yoga nodig om deze cursus te kunnen doen?
Nee, de lessen zijn geschikt voor mensen die nog nooit iets aan yoga hebben gedaan. De meeste vrouwen die de cursus doen hebben niet of nauwelijks ervaring met yoga.

Kan ik bij mijn verzekeraar iets terug krijgen van het cursusgeld?
Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) van de kosten. Na betaling van het cursusgeld krijg je een bon die je kunt gebruiken om te declareren. Informeer vooraf bij je verzekeraar of je recht hebt op een vergoeding.

Als mijn partner niet mee kan naar de partnerlessen kan ik dan alleen komen?
Alleen komen is bij deze lessen niet zo leuk omdat alle oefeningen twee aan twee worden gedaan. Wel kun je een goede vriendin, zus of moeder meenemen, zodat je toch kunt meedoen aan de oefeningen.

Op welk moment in mijn zwangerschap kan ik met een cursus beginnen?
De meeste vrouwen vinden het prettig om tussen de 10 en 15 lessen te volgen en beginnen dan ook rond de 24 weken met de zwangerschapsyoga. Als je in de eerste helft van de zwangerschap last van je rug, bekken of andere zwangerschapsklachten hebt is het zinnig om eerder te beginnen. Door het doen van yogaoefeningen kunnen klachten verminderen en voorkom je vaak dat ze erger worden.
Wacht echter niet tot het allerlaatste moment met het aanmelden voor een cursus. Door de grote belangstelling voor zwangerschapsyoga heb je kans dat de groep al vol is en je niet kunt beginnen wanneer jij dat graag zou willen.
De privécursus zou je nog in de laatste maand van de zwangerschap kunnen doen.

Ik heb last van mijn bekken en/of rug. Kan ik dan toch deze cursus doen?
Dat kan heel goed. Oefeningen kunnen vaak aangepast worden aan specifieke klachten. Zo kun je bijvoorbeeld op een stoel zitten als zitten op de grond een probleem is. In overleg zoeken we naar een vorm die voor jou goed is. Door te leren ontspannen en goed op je houding te letten zullen de lessen je helpen bij het omgaan met de klachten die je hebt.

Het tijdstip van de cursus die ik wil doen komt me niet goed uit. Zijn er ook andere mogelijkheden?
Jazeker. Kijk voor een uitgebreid antwoord op deze vraag onder het kopje lessen op maat.

Babymassage

Vanaf welke leeftijd kun je een baby masseren?
Je kunt babymassage leren in een groep (voor baby's vanaf 8 weken) of in een privéles (voor baby's vanaf een week).

Kan mijn partner ook meekomen naar de lessen?
Partners zijn welkom bij de lessen. Je kunt samen komen, maar je kunt de cursus ook samen doen door om en om te komen.

Kan ik me als vader ook inschrijven voor deze cursus?
Jazeker. De cursus wordt steeds vaker gevolgd door vaders. Veel vaders vinden het fijn om juist in de eerste maanden, waarin de baby relatief veel tijd doorbrengt bij de moeder, een eigen activiteit met hun zoon of dochter te hebben. Babymassage is daar heel geschikt voor. Je leert je kind er goed door kennen en je leert hoe je de massage kunt gebruiken om te troosten en te ontspannen.

Het tijdstip van de cursus die ik wil doen komt me niet goed uit. Zijn er ook andere mogelijkheden?
Jazeker. Kijk voor een uitgebreid antwoord op deze vraag onder het kopje lessen op maat.