baby

 

 

Home
Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsmassage
Babymassage
Cursus op maat
Agenda
Draagdoeken
Veelgestelde vragen
Contact
Links
Algemene voorwaarden & privacy

 

logo Baby Interactielogo Baby Interactie

Baby Interactie

voor Zwangerschapsyoga
en Babymassage

Zwangerschapsyoga

... de weg tot een ontspannen zwangerschap en bevalling voor moeder en kind

Waarom zwangerschapsyoga?
Tijdens de zwangerschap ben je je vaak extra bewust van je lichaam en gevoelens. Het lichaam verandert onder invloed van hormonen en door het groeien van de baby in de buik. Ook vinden er veel verschuivingen plaats in het gevoelsleven. De yogalessen helpen je bij het vinden van een nieuw evenwicht, maar stimuleren je ook om de zwangerschap intens te beleven. Tegelijkertijd bereid je je op een ontspannen manier samen met je partner voor op de bevalling en wel op een manier dat je deze met een gerust hart tegemoet kunt zien.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan o.a.

  • Ademhalingstechnieken. Hoe kan je je adem gebruiken tijdens de bevalling om zo ontspannen mogelijk te kunnen blijven. Hier ligt ook een belangrijke rol voor de partner.
  • Conditie van het lichaam. Door middel van oefeningen proberen we het lichaam zo soepel mogelijk te houden.
  • Massage. Tijdens de partnerlessen leren de partners door middel van massages het hun vrouw zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Ontspannen. Door middel van ontspanningsoefeningen leren we het lichaam ongewenste spanningen los te laten.
  • Algemene informatie over bijvoorbeeld hulpmiddelen tijdens de zwangerschap en bevalling (denk aan het hoefijzerkussen, buikdoeken enz.), borstvoeding, voeding voor de (aanstaande) moeder, de kraamtijd en andere aanverwante onderwerpen.

Natuurlijk is het buiten al deze zinvolle onderwerpen ook gewoon gezellig om met andere aanstaande moeders in contact te komen en van gedachten te wisselen. De groepen zijn niet te groot, liefst rond de 8 personen maar maximaal 11 zwangeren. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen waar nodig de lessen op de situatie aangepast worden.

Je kunt meedoen vanaf 20 weken zwangerschap. Bij inschrijving betaal je € 12,50 voor de Instroomles. Indien je daarna besluit om meerde lessen te volgen ben je verplicht om éénmalig een strippenkaart voor 6 lessen aan te schaffen. Hierna betaal je per les en kies je zelf hoeveel lessen je nog wilt volgen.

Tijdens de partneravonden wordt er veel aandacht gegeven aan het samen opvangen van de weeën. Het zijn beslist geen puf-lessen. Wel leert de partner dat hij een belangrijke rol kan hebben bij het opvangen van de weeën en de bevalling. Het is een samenspel tussen de beide partners, waardoor beiden met veel zelfvertrouwen naar de bevalling toe groeien.

De lessen zwangerschapsyoga kun je op drie manieren volgen:

  1. Groepslessen samen met partner. Doordat de partner elke les meekomt is er tijdens de lessen ook voor de vader meer tijd en aandacht om te leren ontspannen en contact te maken met de baby. Eén les kost € 12,50. De lessen duren 1 uur en zijn op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 in het speellokaal van basisschool De Kloostertuin, Boomgaard 1  te Assen (Kloosterveen).
  2. Groepslessen met alleen de zwangeren, maar waar de partner 1x per maand meekomt. Eén les kost € 12,50. De lessen duren 1 uur en zijn op woensdagavond van 20.30 tot 21.30 in het speellokaal van basisschool de Kloostertuin, Boomgaard 1  te Assen (Kloosterveen).
  3. Privé of Spoedcursus. Privé les(sen) waarvan de inhoud aansluit bij je persoonlijke wensen en behoeften. Eén les kost € 45,-. Een les duurt anderhalf uur en kan aan huis of in de praktijkruimte aan de Taurus 23 te Assen plaatsvinden. Bij de lessen aan huis betaalt u een reiskosten vergoeding van € 0,25 per kilometer.